Historie

Gerrit van Loenen, uit een gezin van transportondernemers, gaat na zijn dienstperiode werken in de smederij onderhoudswerkplaats van de Gemeente Hilversum waar ervaring wordt opgedaan in ijzerwerk.

In 1960 besluit hij zelfstandig ondernemer te worden en begint een smederij in de vrachtwagengarage achter het ouderlijk huis in Hilversum. Het eenmansbedrijf richt zich op het repareren van kolenkachels en het produceren van allerlei kleine ijzer- en smidswerken.

Na drie jaar werd aan de Eikbosserweg te Hilversum een woonhuis met werkplaats aangekocht. Later zijn ook naastgelegen huizen met werkplaats en kantoor verworven. Geleidelijk aan groeit het bedrijf naar 10 medewerkers en worden de activiteiten van het constructiebedrijf uitgebreid met staalconstructies.

In overleg met de Gemeente Hilversum, besluit G. van Loenen BV te verhuizen uit deze woonwijk. In 1981 verhuist de onderneming naar het industrieterrein “Havenkwartier” in Hilversum waar voldoende ruimte is voor verdere expansie.

De huidige vestiging bestaat uit een bedrijfsruimte met een productiehal van 1000m2 en 200m2 bedrijfskantoor en tekenkamer. Het personeelsbestand bestaat totaal uit 15 vaste medewerkers. De werkzaamheden worden dan ook regionaal uitgebreid met het bouwen van zwaardere staalconstructies en grotere bouwprojecten.

In 2004 is het bedrijf overgenomen door Jan en Johan van Loenen die daarmee de huidige directie vormen.