Stalen ramen, deuren en vliesgevels

Constructiebedrijf G. van Loenen bv is al jaren de specialist op het gebied van stalen ramen en deuren. Door de kennis op dit gebied zijn wij in staat om alle denkbare ramen, deuren en puien te leveren. Doordat wij de kennis in huis hebben kunnen wij nog als één van de weinigen de originele stalen ramen van het zogenaamde “stoeltjes”-profiel maken en renoveren. Zowel voor particulieren als voor de zakelijke markt brengen wij ramen en deuren weer terug in hun oorspronkelijke staat.

Nog altijd is staal het materiaal bij uitstek voor ramen, deuren en gevels. Het biedt talloze mogelijkheden voor slanke, maar zeer degelijke constructies. Onze website geeft een klein overzicht van de mogelijkheden op het gebied van productie en renovatie van stalen puien. Niet alleen moderne ramen en deuren, maar ook klassiek, uit authentiek warmgewalst raamprofiel, ook wel ”stoeltjesprofiel” genoemd.

Oud en nieuw

Ook op het gebied van moderne ramen zijn wij de specialist. Wij kunnen ramen en deuren maken in elk gewenst staalprofiel. Deze producten kunnen ook in 30 of 60 minuten brandwerende, kogelwerende of inbraakbestendige uitvoering geleverd worden. Wanneer u deze producten compleet met glas geleverd wilt hebben, dan kunnen wij op dit gebied vrijwel zeker aan uw wensen voldoen. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen zowel telefonisch als via de mail of onze contact pagina.

Stalen ramen en deuren kunnen in vele uitvoeringen geleverd worden. Uiteraard in alle gewenste RAL-kleuren, maar ook in roestvaststaal, verzinkt, blank gelakt. Daarnaast kunnen ramen en deuren kogelwerend, inbraakbestendig, geluidsisolerend en uiteraard ook brandwerend worden geconstrueerd.

Ramen en deuren worden vervaardigd uit Jansen-, Forster- of Hopprofielen. Daarnaast kunnen ook ramen volgens eigen specificatie gemaakt worden. Wanneer er speciale eisen worden gesteld, zoals brandwerendheid of inbraakbestendigheid, komt staal al snel in beeld. Dit materiaal kan namelijk aan alle wensen voldoen, zónder dat de constructie een “lomp” aanzien krijgt.

Wij kunnen u een uitgebreid assortiment bieden op het gebied van ramen. Draai-, stolp-, taats-,uitzet-, draairamen. Omdat G. van Loenen bv ook thuis is in staalconstructies leveren wij ook stalen elementen, zodat u slechts één leverancier heeft!

Tegenwoordig is het mogelijk om de “oude” stalen ramen uit te rusten met nieuwe glassoorten, zodat warmte- en geluidsisolatie met sprongen vooruit gaat.
Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Sommigen denken dat stalen ramen niet passen binnen één van de huidige eisen op het gebied van warmte-isolatie. Niets is echter minder waar. G. van Loenen bv levert stalen ramen die zijn opgebouwd met thermisch onderbroken profielen. In combinatie met bijvoorbeeld HR++ glas wordt zo een hoge isolatiegraad bereikt, zonder afbreuk te doen aan de uitstraling van het gebouw.

 

Postkantoor Laren
Een opmerkelijk project van de afgelopen jaren is de renovatie van het voormalige postkantoor in Laren dat dienst gaat doen als kantoor.

Hierbij zijn alle kunststof ramen en deuren op de begane grond vervangen voor authentieke warmgewalste stalen raamprofielen met isolatieglas.

Kenmerkend voor het klassieke stoeltjesprofiel is dat de maatvoering gelijk kan blijven aan die van de oude ramen en dus zeer geschikt is voor renovatiewerken.

Het is in een later stadium de bedoeling om de ramen op de verdieping te gaan vervangen om het gehele pand weer terug te brengen in zijn originele staat.

 

Tapijtfabriek Groest  Hilversum
De voormalige tapijtfabriek op de Groest 93 te Hilversum is geheel gerenoveerd en in oude staat hersteld tot een modern kantoor. Hierbij is, door de door ons geplaatste in Jansen profiel uitgevoerde toegangspui, goed te zien dat oud en nieuw goed samen kunnen gaan.

 

KPN Amsterdam
Stalen deuren van Constructiebedrijf G. van Loenen B.V. kunnen ook worden vervaardigd uit Jansen profielen, eventueel volgens specificatie zoals voor KPN Amsterdam. Dit zijn brandwerende dubbele stalen deurstellen met kozijn en inbraakwerende sloten.

 

Villa Schapendrift Blaricum
Bij de renovatie van deze vrijstaande bosvilla aan de rand van de dorpskern van Blaricum is ervoor gekozen om de houten binnenkozijnen en deuren te vervangen voor authentieke stalen kozijnen van warmgewalst “stoeltjes” profiel.

 

Pakhuis het Arsenaal Naarden