Danzigerkade Amsterdam

Locatie: Kantoorpand Danzigerkade 13 Amsterdam
Uitvoering: Constructiebedrijf G. van Loenen B.V.
Technische gegevens: Hoofdtrap, spiltrappen en dakopbouw (9.315 kg)

 

Aan de nieuwe houthavens aan het IJ is circa 2.881 m² kantoor-/bedrijfsruimte met balkon alsmede 52 ondergelegen parkeerplaatsen gerealiseerd. Het gebouw is een goed voorbeeld van het type gebouw dat de Houthavens in de toekomst een gezicht zal geven. In het ontwerp worden stoere materialen zoals hout, glas en beton op een prachtige wijze samengebracht. Het gebouw heeft een industriële “look” die goed aansluit op de havenactiviteiten in de omgeving. De voorgevel is transparant, op deze wijze wordt het uitzicht op het water optimaal benut.

Door de ingang van het gebouw loop je direct tegen de, door G. van Loenen bv, gefabriceerde enorme stalen hoofdtrap aan. De trap met een eigengewicht van 7.500 kg loopt van de begane grond in één keer door met tussenbordessen naar de dakverdieping op 12,7 m.

De robuustheid wordt nog eens versterkt door de zware hekwerken langs de trap en vides, totaal ca. 100 m¹ en de stalen vloerrand strippen 400×10 mm. Alle stalen onderdelen zijn uitgevoerd in thermisch verzinkte uitvoering. Ook de staalconstructie van de dakopbouw op de 3e verdieping is door ons vervaardigd en geplaatst, totaal 8.700 kg staal.