Canalcompany Caterark – staalconstructie

Locatie: Stadhouderskade Amsterdam
Uitvoering: Constructiebedrijf G. van Loenen bv
Technische gegevens: Staalconstructie opbouw 7.800 kg

Dit ontwerp is ontworpen voor de Canal Company Amsterdam dat voor bevoorrading van de kanaalschepen in Amsterdam zorgt. Het dak, muur en grondniveau vormen een ononderbroken lijn waarbij de werkruimte, het kantoor, de ingang en de lift worden benadrukt door onderaan in het midden de lijn te laten buiten. De zonweringen van aluminium, het glas en het metaal en het aluminium felsdak zorgen dat het gebouw er meer industrieel uit ziet, terwijl het kalk groene binnenland wat kleur aan het gebouw brengt.

De constructie bestaande uit een betonnen dak, afmetingen 26,5×5,7 m (LxB), onderwater 1,7m en 4m boven water inclusief de opbouw. De constructie opbouw, totaal 7,8 ton staal.
bestaande uit kolommen en dak- en vloerliggers en diverse ronde kopspanten.

De opbouw van de ark zal in 2 fases uitgevoerd worden. De onderconstructie met verdiepingsvloer bij de scheepswerf en de opbouw op lokatie in het centrum van Amsterdam. Dit omdat de ark anders niet versleept kan worden naar de lokatie Stadhouderskade.

De productie van de bovenbouw van de ark is stil gelegd. De Gemeente Amsterdam heeft vanaf medio 2012 een bouwstop op het project opgelegd.